Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie

de Cris2711 in Prajituri, 6 Ian 2013 | 6268 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva mai deosebit si m-am hotarat sa fac aceasta prajitura.este foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

Ingredinete pentru aluat:

  • 200 gr. faina
  • 80 gr.unt moale
  • 80 gr.zahar
  • 2 oua
  • jumatate de pliculet de bicarbonat

Ingrediente pentru umplutura

  • 750 gr. mousse de mere sau 1 kg. de mere curatate si rase marunt si stoarse bine de zeama
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte pentru budinca(la prajituri pun doar 400 ml,iasa mai consistenta budinca)
  • 3 linguri de zahar
  • un varf de scortisoara

Ingrediente pentru aluatul de Streusel care se orneaza deasupra:

  • 150 gr.faina
  • 60 gr.zahar
  • 80 gr. unt
  • un varf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie:

Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.

Mousse de mere se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba usor,la foc mic.se adauga si scortisoara.Se pregateste intre timp si budinca de vanilie.

Cand este gata se amesteca mousse cu budinca de vanilie.Apoi se ia de pe foc. 

Se pregateste si aluatul de Streusel(decor deasupra)din ingredientele specificate mai sus.

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180° C.

Crema formata din mousse si budinca se orneaza peste aluat,apoi deasupra se acopera pe toata suprafata cu aluatul de Streusel.

Se introduce la cuptor si se lasa circa o ora pana aluatul de deasupra capata o tenta aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A nu se taia prajitura pana se raceste bine.foarte important!!Altfel nu se intareste crema corespunzator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

delia64 1

12.01.2013, 18:08

CE BUNA TREBUIE SA FIE...LA FAVORITE CU EA.

T I M E A 1

14.01.2013, 16:38

Cris2711 1

26.01.2013, 22:13

Delia,Timea

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Boema"